Állat paraziták

Parazitás betegségek

Mintha csak egy rémisztő film forgatókönyvét írná meg a természet, pedig, ami történik, távolról sem fikció.

helminták lárvái hogyan lehet levezetni a bika szalagféreg típusát

Bizonyos paraziták állatok tudatába férkőzve megváltoztatják azok viselkedését, hogy egyfajta zombiállatként az ő életben maradásukat szolgálják. Hihetetlen, de egészen apró élőlények náluk nagyságrendekkel nagyobb élőlényeket képesek az uralmuk alá vonni.

giliszta vagy féreg aki felépült a féregtől

Az egyik leglátványosabb hadműveletet a métely nevű parazita hajtja végre fennmaradása érdekében. Egy csigafaj, a Cerithidea californica az apró parazita zombiállata lesz, ha megfertőződik.

az emberi test parazitáinak biztonságos gyógymódja hogyan lehet meghatározni mi fertőzött parazitákkal

Miután a féregpeték kikeltek a csigában, benne fejlődnek tovább egy ideig, és állat paraziták elfogyasztják a csiga szaporítószervét. Ezzel kiiktatják az állat szaporodási ösztönét, így az az élete további részét táplálkozással tölti, bőséges táplálékot nyújtva a benne élősködő férgeknek.

paraziták szerológiai vizsgálata onkológiai paraziták

A dolog meghökkentőbb része azonban csak ezen a ponton következik. Halálba viszi a csigát Egy állat paraziták a paraziták észrevétlenül vannak jelen a csigában, mely a szokott módon, ám már csak a táplálkozásnak él. A benne lakozó mételyek azonban, ha eljön az idő, átprogramozva a csiga tudatát, a halálba vezetik azt.

fonálférgek a bőr alatt kerekféreg férgek opisthorchis

Mindezt szabad szemmel látható, ugyancsak borzongató filmekbe illő vibrálás, pulzálás kíséri. Videón is mutatjuk, mi történik: A következő képek kíséretében részletesen leírjuk a folyamatot, illetve több zombivá tevő parazitát is bemutatunk: hangyák, egerek, hernyók is elvesztik az uralmukat önmaguk felett különféle paraziták miatt.

A vérszívó parazita, ami átveszi a halak nyelvének helyét

Lásd még