Paraziták rafflesia, Rafflesia, mint parazita. Parazita növény

Tudja, hogy melyik a földkerekség legnagyobb és legbüdösebb virága?

Virágzik a világ legnagyobb bűzvirága Mi a különbség az epifiták és az olyan parazita növények gránátos paraziták, mint a viscum és a rafflesia? Így bontja ki szirmait a világ legnagyobb virága Navigációs menü Szingapúr megalapítójának nevét viseli az óriás paraziták rafflesia Virágzik a világ legnagyobb bűzvirága National Geographic Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon Parazita rafflesia, Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon Érdekes Világ A rafléziának ig 16 faját fedezték fel.

Származása, elterjedése[ szerkesztés ] Természetes élőhelye Délkelet-Ázsia, azon belül a Maláj-félszigetBorneó és Rafflesia. Erősen redukált feelépítése és génkészlete miatt rendszertani besorolása sokáig bizonytalan volt. A nemzetségnek -ig 16 faját fedezték fel. Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon A növényvilág legnagyobb virágának átmérője körülbelül egy méter, tömege a 15 kg-ot is elérheti.

Parazita, kétlaki növény, mely más növényeken, jellemzően fákon élősködik. Miután az óriás bűzvirág bimbója áttöri a gazdanövény kérgét, úgy 10 hónapra parazita rafflesia szüksége, hogy káposztafej nagyságúra nőjön.

Néhány óra alatt a húsos szirmok kinyílnak, és a virág már teljes pompájában ragyog.

paraziták rafflesia mi a legjobb gyógyszer az ember helmintájához

A kehely aljában számos tüskeszerű nyúlvány meredezik. Virága csak néhány napig marad meg.

paraziták rafflesia belféregirto gyogyszer

A növényvilágban a legnagyobb méretű virággal rendelkezik, átmérője körülbelül egy méter, tömege parazita rafflesia 15 kg-ot is paraziták rafflesia. A Rafllesia virágának megporzását rovarok végzik jellemzően legyekmivel a rothadó húséhoz hasonló kellemetlen szagot áraszt.

paraziták rafflesia paraziták és zsíros bőr

A virágnak öt, vöröses barnás halvány foltokkal tarkított szirma van, melyek egy hatalmas kehelybe futnak össze. Bennük akár 6 liter víz is belefér.

Így bontja ki szirmait a világ legnagyobb virága A rafflesia parazita Virágzik a világ legnagyobb bűzvirága Mi a különbség az epifiták és az olyan parazita növények között, mint a viscum és a rafflesia? Így bontja ki szirmait a világ legnagyobb virága Navigációs menü Szingapúr megalapítójának nevét viseli az óriás bűzvirág Virágzik a világ legnagyobb bűzvirága National Geographic Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon Parazita rafflesia, Raflézia — az egyik legnagyobb virág a világon Érdekes Világ A rafléziának ig 16 faját fedezték fel.

Az elpusztult virág nyálkás fekete foltot hagy maga után. Rendkívül ritka növény és veszélyeztetett faj.

paraziták rafflesia a körömféreg teste

Sok bimbót nyílás előtt leszednek a népi gyógyászathoz vagy különleges csemegét készítenek belőle. Ha érdekesnek találod a cikket, oszd meg ismerőseiddel is! További a témáról.

Comparison: Worst Smells

Lásd még