Találtak férgeket. Huszonnégy

találtak férgeket

A kutatók egy két találtak férgeket hosszú lyukat találtak a megkövült ősi tengeri találtak férgeket, ami valamikor egy hatalmas tengeri ragadozónak adhatott otthont.

férgek hogyan lehet eltávolítani őket az emberekből

Hasonlóan vadászhatott zsákmányára, mint a ma is létező Bobbit féreg. A Bobbit férgek a homokos tengerfenékbe ásott lyukakban élnek, és várják, hogy a tapogatóik jelezzék, hogy zsákmány van a közelben.

férgek ágyon keresztül terjednek

A testük puha, de az állkapcsuk olyan erős, hogy képesek kettéharapni egy halat. Ludvig Löwemark, a Tajvani Egyetem professzora szerint 20 millió év elteltével nem lehet megmondani, hogy az állat, aminek megtalálták az odúját, a Bobbit őse lehetett-e, de mindenképpen egy hasonló életmódú ragadozó féreg lehetett.

milyen tabletták segítik az embereket a férgektől

A Bobbit férget egyébként egy nőről nevezték elaki egy konyhakéssel vágta le bántalmazó férjének péniszét. Az ősi féregodút Tajvan északkeleti partjainál találták a kutatók, egy 20 millió éves megkövesedett üledéktömbben.

az emberi májban élő paraziták kezelést jeleznek

A lyuk a valaha volt állat nyálkája miatt úgy kövesedett meg, hogy meg tudták figyelni a nyílásának pontos mintázatát. Ez alapján ki tudták zárni, hogy más, odúásó vízi lény lakott volna benne, és arra következtettek, hogy az odú valaha volt lakójának hasonló vadászati technikája lehetett, mint a Bobbit féregnek.

emberi keresztezett féreg

Ugyanis mikor a férgek az odúba rántják az áldozatukat, a bejárat beomlik, és minden alkalommal újra kell építeniük, ez pedig egy specifikus mintázatot eredményez. A vizsgált őskövületben ilyen odút találtak. Ez azt jelenti, hogy a tengerfenékben egész ősféreg-kolóniák élhettek.

új gyógymódok a helminták ellen

A kutatók remélték, hogy a férgek vagy áldozataik megkövült maradványai is fennmaradtak a leletben, de eddig nem találtak ilyesmit.

Lásd még